banner-ecodesign_news

Aanscherping van de Ecodesign regelgeving per 1 januari  2018

Sinds 01-01-2016 gelden de Ecodesign- en Energielabelingsrichtlijnen (ErP-richtlijnen) voor voor ventilatie-eenheden met een elektrisch ingangsvermogen van meer dan 30 Watt.

Per 1 januari 2018 gaat de tweede fase van de ErP-regelgeving in en vindt een aanscherping van de eisen voor ventilatie-eenheden plaats.

We hebben de belangrijkste veranderingen voor residentiële ventilatie-eenheden (< 250m³/h) op een rijtje gezet:

  • Het specifieke energieverbruik (SEC), berekend voor een gematigd klimaat wordt verder teruggebracht van 0 kWh/(m².a) naar -20 kWh/(m².a);
  • Het maximale geluidsvermogensniveau (Lwa) zonder luchtkanalen wordt verder teruggebracht van 45 dB naar 40 dB;
  • Ventilatie-eenheden met een filter moeten worden voorzien van een visueel waarschuwingssignaal wanneer de filter moet worden vervangen.

Als gevolg van de aanscherping van het maximale specifieke energieverbruik (SEC), komen residentiële ventilatie-eenheden in de drie laagste energieklassen (E, F en G) te vervallen en worden deze klassen van de energielabels verwijderd.

Alle producten die niet aan de verscherpte Ecodesign-eisen voldoen, mogen met ingang van 1 januari 2018 niet langer verkocht worden op de Europese markt.
Onze afdeling productontwikkeling houdt de wetgeving scherp in de gaten en zorgt ervoor dat al onze producten voldoen aan de laatste eisen. Producten die niet aan de nieuwe eisen voldoen, worden dan ook uit ons assortiment gehaald, aangepast of vervangen door energiezuinigere alternatieven.

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: