vent-axia lo-carbon

Vent-Axia focust meer op Lo-Carbon producten

Circulair bouwen is een noodzaak. In Nederland willen we in 2050 een volledig circulaire economie hebben. De bouwsector is de grootste gebruiker van grondstoffen en energie van alle sectoren. Meer dan 250 miljoen ton grondstoffen per jaar worden er verbruikt. Dit is bijna de helft van het totaalverbruik in Nederland. Daarbij komt ook nog dat 40% van de totale CO2-uitstoot door de bouwsector wordt uitgestoten. 

Deze aantallen en percentages moeten omlaag om tot een circulaire economie te komen. Ook Vent-Axia is zich hiervan bewust en gaat zich verder focussen op Lo-Carbon producten. Producten die zorgen voor een laag energieverbruik en minder afval.

Lo-Carbon

Bij Vent-Axia zetten we ons in, om duurzame producten bereikbaar te maken voor iedereen. We bekijken hoe wij u het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Life made easy. Maar we kijken ook naar de impact van onze producten op de planeet. Hoe we energieverbruik kunnen reduceren en zo kunnen meehelpen om klimaatverandering tegen te gaan. Dit vertalen we naar onze producten met een Lo-Carbon label.

Vent-Axia Lo-Carbon producten staan voor een laag energieverbruik. Bijvoorbeeld door het gebruik van energiezuinige gelijkstroom motoren. Maar onze Lo-Carbon producten kunnen ook indirect meehelpen aan een lager energieverbruik. Neem bijvoorbeeld het Uniflexplus+ flexibele kunststof luchtverdeelsysteem. Door de lage luchtweerstand laat dit systeem andere apparaten minder energie verbruiken en draagt zo ook bij aan lagere uitstoot. Daarnaast proberen we steeds meer van onze producten te maken van herbruikbare bronnen zoals gerecycled plastic. Zo reduceren we afval.

Duurzaam

Onze producten worden op duurzame wijze geproduceerd in een omgeving waar we milieubewust omgaan met grondstoffen en materialen. Ook bij het ontwikkelen van nieuwe producten maakt Vent-Axia gebruik van technologieën die ervoor zorgen dat onze producten zo weinig mogelijk energie verbruiken en zoveel mogelijk energie terugwinnen. Ook dit maakt onze producten Lo-Carbon. We zullen steeds vaker communiceren met ons Lo-Carbon label. Zo laten we zien dat onze producten bijdrage aan een schone en circulaire economie. 
 

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: