uniflexplus+ antibacterieel

Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem; opvallend antibacterieel

Vent-Axia is fabrikant en leverancier van producten voor ventilatie, verwarming en hygiëne en heeft een lange traditie van innovatieve producten. Ook het Uniflexplus+ systeem is een van deze innovatieve producten.

Het Uniflexplus+ kunststof luchtverdeelsysteem is ontworpen om het aanleggen van ventilatie zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. De flexibele luchtslangen zijn eenvoudig op maat te snijden met het speciaal ontworpen afkortmes. Ook kunnen ze tijdens de installatie nog makkelijk verlegd worden. Dankzij het ontwerp en de samenstelling van Uniflexplus+ wordt vervuiling in het systeem tegengegaan en is reinigen eenvoudig.

Antibacterieel

In de Uniflexplus+ kunststof luchtkanalen en verdeelcollectoren zitten additieven in de vorm van zilverionen. Deze toevoegingen zitten verwerkt in het materiaal. Deze zilverionen werken in op schimmels en bacteriën en zorgen ervoor dat de bacteriën zich niet kunnen ontwikkelen. Een groot deel van de bacteriën die zich op het oppervlak hechten worden gedood.

De werkzame stof (zilverionen ingekapseld in keramisch materiaal - Sanitized MBE99-58) is goed getest en staat op de lijst van goedgekeurde werkzame stoffen binnen de EU. Deze anorganisch additieven zorgen voor gezonde, bacteriearme, luchtkanalen en een gezonde luchtkwaliteit. Ook het Uniflexplus+ RV ventiel wordt gemaakt met deze werkzame stof. Alle Vent-Axia producten waar deze zilverionen in verwerkt zijn worden sinds kort geëtiketteerd, zodat ook voor de eindgebruiker duidelijk is welke toevoegingen zijn gebruikt.

uniflexplus+ biocide antibacterieel

 

Reinigen

De zilverionen blijven de hele levensduur van het product actief. Ook het reinigen van de kanalen heeft geen invloed op deze werking. Dit omdat de werkzame stof is verwerkt in het materiaal. Het is geen coating die er af kan slijten. De binnenzijde van het systeem is ook antistatisch zodat vuil zich minder snel kan hechten. De afgeronde vormen van de slangen en ventielcollectoren en de rechtstreekse verbinding tussen de verdelers en de ventielcollectoren zonder aftakkingen maken het systeem goed toegankelijk voor reiniging. Zo maken de producten van Vent-Axia de leefomgeving zo aangenaam en comfortabel mogelijk.

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: