uniflexplus

Het Uniflexplus+ flexibele kunststof luchtverdeelsysteem staat al jaren bekend om de eenvoudige en snelle montage door het klik & klaar principe. Slijpen, lijmen of extra handelingen om de slang te koppelen zijn hiermee verleden tijd. Het systeem kent een beperkt aantal benodigde componenten die eenvoudig in elkaar klikken. 

Begin dit jaar lanceerden we Uniflexplus+ 69. Deze nieuwe diameter in de Uniflexplus+ familie is vooral gericht op de renovatie en transitiemarkt. Uniflexplus+ 69 staat voor lage luchtsnelheden: 2,5m/s bij een debiet van 25m³/h per slang. Dit zorgt voor een lager geluidsniveau, lagere luchtsnelheden en een lager opgenomen vermogen van de ventilatie-unit. Hierdoor is er een hogere garantie voor een goed werkend ventilatiesysteem volgens het bouwbesluit en de Wet Kwaliteitsborging, die hier vanaf begin 2023 op zal gaan toetsen.
Het systeem is inmiddels getest en gecertificeerd volgens de Europese norm EN17192. Ook heeft Uniflexplus+ 69 de hoogste luchtdichtheidsklasse ATC1 (hogere luchtdichtheid dan Luka D). De kwaliteitsverklaring biedt een overzicht van alle testen op het systeem. Ook wordt het systeem via MEPcontent volledig digitaal ondersteund.

Nog meer installatie gemak
Naast de voordelen voor de eindgebruiker, zorgt Uniflexplus+ 69 ook voor gemak bij de installateur. Zo zorgt het vernieuwde afkortmes voor een nog betere snede waarmee de slang de luchtdichte verbinding krijgt met de klikdelen. De slang zelf is voorzien van een verdikking op iedere 4e ril waarmee de monteur een extra zekerheid heeft dat de slang goed klikt. Ook is de slang voorzien van een metermarkering om eenvoudig en snel de juiste lengte te bepalen. 
Het nieuwe koppelstuk werkt nu ook volgens het klik & klaar principe, er zijn geen extra rubbers meer nodig om over de slang te trekken. De nieuw ontwikkelde montagebeugels zijn geschikt voor zowel 1, 2 als 3 slangen. Door middel van een breeklijn is de beugel op te delen in twee beugels: één beugel voor één slang, de andere beugel voor twee slangen.

Uitfasering Ø63mm en Ø75mm
Het Uniflexplus+ 69 luchtverdeelsysteem heeft dezelfde prijsstelling als Uniflexplus+ 63 en is nu uit voorraad leverbaar. Met de komst van Uniflexplus+ 69 is het assortiment compleet om voor iedere specifieke vraag een oplossing te kunnen bieden. Daarom zullen we met de introductie van Uniflexplus+ 69, gefaseerd afstand nemen van diameter Ø63mm en Ø75mm. Vanaf 1 november 2022 zullen deze diameters niet meer uit voorraad leverbaar zijn en moet er rekening worden gehouden met een levertijd tussen 2 en 6 weken voor de componenten en slangen. Vanaf 1 januari 2023 zullen Ø63mm en Ø75mm niet meer leverbaar zijn.

Zelf het gemak van Uniflexplus+ 69 ervaren? Vraag nu een demobox aan op uniflexplus.nl

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: