ventilatie tunnelbekisting

Uniflexplus+ ook geschikt voor tunnelbekisting

Vent-Axia ontzorgt met producten gericht op gemak. Gemak voor zowel de eindgebruiker als voor de installateur. Het Uniflexplus+ flexibel kunststof luchtverdeelsysteem is daar een goed voorbeeld van. Het unieke kliksysteem zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie. Dit geldt niet alleen voor de installatie bij ‘tradionele’ bouw, maar nu ook voor installatie bij gietbouw/tunnelbouw. Een snelle manier van bouwen die ook wel bekend staat als tunnelbekisting.

Tunnelbekisting

Tunnelbekisting is een speciaal soort bekisting voor beton, waarbij de wanden en de daarop liggende vloer, een beuk genoemd, in één arbeidsgang gestort wordt en door het 's middags gestorte beton 's nachts te verwarmen kan het de volgende ochtend al ontkist worden. Vooraf aan de storting van het beton worden alle noodzakelijke installaties op en rond de bekisting aangebracht zodat ze ingestort worden.  Het grote voordeel van tunnelbekisting is dat het snel en vaak herhaald kan worden en dus zeer efficiënt is. Het bouwen van woningen en gebouwen gaat zo een stuk sneller.

 

Aanpassingen in Uniflexplus+

Vent-Axia richt zich op voortdurende verbetering en ontwikkeling van producten. Toen de vraag van een dealer kwam om ons Uniflexplus+ systeem geschikt te maken voor tunnelbekisting zijn we dan ook meteen aan de slag gegaan. Om het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem geschikt te maken voor tunnelbekisting zijn er verschillende aanpassingen gedaan aan het systeem. Belangrijkste aanpassingen zijn gemaakt aan de ventielcollector en instortverdeler zodat een goede en snelle montage in de bekisting mogelijk is. Onze R&D afdeling heeft alle aanpassingen gemaakt in goede samenwerking met onze dealer van Walraven en de betrokken installateur. Gemak en functionaliteit staan altijd voorop wanneer we dergelijke aanpassingen aan ons systeem maken.

 

Toepassing

Inmiddels zijn er meerdere projecten waar met tunnelbekisting gewerkt wordt en waar Uniflexplus+ in verwerkt is. Een mooi voorbeeld is het Project Lycka in Amsterdam Sloterdijk. Hier worden 118 sociale huurwoningen gebouwd. Alle voorzien van een aangepast Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem. Benieuwd naar de mogelijkheden van Uniflexplus+ in tunnelbouw? Neem contact op met Sales Manager Erik Snijders.

Categorie: 
SHARE THIS ARTICLE: